ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΛΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ

Σωστή αντλία λυμάτων

Ρωτήστε οποιονδήποτε; Ποιος θα ήθελε να ασχοληθεί με τα λύματα στο σπίτι του; Αφήστε τους ειδικούς, την εταιρεία Αποφράξεις Αντωνίου να κάνουν την “βρώμικη εργασία”. Επιλέξτε τη σωστή αντλία λυμάτων.

Πριν από αιώνες οι άνθρωποι έκαναν χρήση δοχείων για την συλλογή λυμάτων. Αυτά βρίσκονταν στο εσωτερικό της οικίας και το περιεχόμενο τους κατέληγε στον δρόμο. Ναι, ακόμα και εκεί που περπατούσαν οι περαστικοί. Εννοείτε χωρίς καμία επεξεργασία.

Σήμερα, έχουμε το προνόμιο να χρησιμοποιούμε αντλίες λυμάτων για να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά του χειρισμού των στερεών αποβλήτων, αντί για εμάς.

Σε αυτό το άρθρο, εξηγούμε τις διαφορές μεταξύ των αντλιών λυμάτων τύπου ανύψωσης, μύλου και αναρρόφησης. Ακόμα, σας δίνουμε σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την επιλογή της σωστής αντλίας ανύψωσης.

Αντλία λυμάτων τύπου ανύψωσης

Μια σωστή αντλία λυμάτων, μπορεί να μην λαμβάνει της σημασίας που της αξίζει. Είναι υπεύθυνη για την μεταφορά όλης αυτής της βρόμικης, φουσκωμένης, τοξικής ύλης των λυμάτων. Ακόμη, για την άντληση και μεταφορά της σε μια σηπτική δεξαμενή είτε το υγειονομικό σύστημα της πόλης μας.

Όλα αυτά, χωρίς να το βλέπουμε, να το χειριζόμαστε είτε να μυρίζουμε τις αναθυμιάσεις. Ανεξάρτητα από αυτό το σύγχρονο θαύμα, υπάρχουν δύο κύριες εφαρμογές όπου οι αντλίες ανύψωσης λυμάτων χρησιμοποιούνται καλύτερα: μπάνια στο υπόγειο και σηπτικά συστήματα.

Υπόγεια μπάνια

Η πιο κοινή εφαρμογή για αντλίες λυμάτων, είναι η εγκατάσταση τους στην περίπτωση ενός μπάνιου στο υπόγειο. Το υπόγειο βρίσκετε συνήθως χαμηλά σε ύψος, δηλαδή συνήθως βρίσκεται κάτω από την είσοδο της αποχέτευσης και συνήθως περίπου 3 μέτρα κάτω από το σπίτι.

Κατ αυτό τον λόγο, απαιτείται αντλία λυμάτων για την άντληση απορριμμάτων και νερού και την μεταφορά τους πάνω και έξω από το σπίτι.

Εφόσον ανοίξετε ένα βόθρο λυμάτων στο υπόγειό της οικίας σας, η εγκατάσταση μιας αντλίας λυμάτων είναι πολύ παρόμοια, με αυτή της εγκατάστασης μιας παραδοσιακής αντλίας φρεατίου. Η κύρια διαφορά είναι ότι θα χρειαστείτε έναν σωλήνα εξαερισμού, που να οδηγεί στο εξωτερικό της οικίας σας.

Έτσι αφαιρούνται το αέριο και η μυρωδιά που εμφανίζεται ως υποπροϊόν των λυμάτων.

Οι αντλίες λυμάτων μπορεί να έχουν δύο ή ακόμα και τρεις φορές την απόδοση μιας κανονικής αντλίας φρεατίου. Ωστόσο, δεν προορίζονται για τον ίδιο σκοπό. Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν λιγότερο συχνά, αλλά έχουν περισσότερη ροπή και δύναμη, για να μπορούν να εκτοξεύουν το νερό με στερεά ή συντρίμμια στο εσωτερικό του, σε αντίθεση με την άντληση καθαρού νερού.

Σηπτικά συστήματα

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιών χωρίς πρόσβαση σε δημόσιους υπονόμους, μια σηπτική δεξαμενή ή αλλιώς βόθρος είναι υποχρεωτικά η άλλη επιλογή. Σε αυτήν την περίπτωση, μια αντλία λυμάτων χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη άντληση και την μεταφορά των λυμάτων από το σπίτι στην σηπτική δεξαμενή.

Αργότερα, εφόσον γεμίσει, αναλαμβάνετε η υπηρεσία της εκκένωσης της από το τεχνικό που εκτελεί εκκενώσεις βόθρων.

Η απόκτηση μιας αντλίας λυμάτων από υλικά βαρέως τύπου, όπως ο χυτοσίδηρος, θα εξασφαλίσει μια μακρά και αξιόπιστη διάρκεια ζωής για την αντλία λυμάτων σας.

Εάν έχετε εγκαταστήσει στο παρελθόν κάποια αντλία, γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι μια βρώμικη, δύσοσμη δουλειά, οπότε όσο λιγότερο συχνά χρειάζεται να την κάνετε, τόσο το καλύτερο.

Οι αντλίες λυμάτων είναι εξαιρετικές για αυτήν την εφαρμογή, επειδή έχουν μεγαλύτερη πρόσληψη και μπορούν να διαχειριστούν πιο εύκολα τα στερεά λύματα.

Αντλία ανύψωσης λυμάτων έναντι αντλίας αναρρόφησης

Αυτό που χωρίζει τις αντλίες ανύψωσης λυμάτων από τις συνηθισμένες αντλίες λυμάτων, είναι η ικανότητά τους να χειρίζονται στερεά απόβλητα και όχι μόνο γκρίζο νερό.

Παρόλο που δεν έχουν σχεδιαστεί για την άντληση μεγάλων όγκων σε κάθε χρήση, οι αντλίες λυμάτων κατασκευάζονται με βαρέως τύπου υλικά και εξαρτήματα από χυτοσίδηρο, προκειμένου να μπορούν να αντέχουν τους χειρότερους αυτούς τύπους των λυμάτων, στην πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντλία αναρρόφησης λυμάτων αντί αυτής της ανύψωσης. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν το σύστημα σας έχει ένα βόθρο που δεν γεμίζει συχνά με συντρίμμια. Επίσης, εφόσον το σύστημα μας δεν έχει σημαντικές ανάγκες σε ιπποδύναμη “HP” είτε σε γαλόνια ανά ώρα “GPH”.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αντλία αναρρόφησης φρεατίου για μια εφαρμογή λυμάτων, επειδή οι αντλίες αναρρόφησης δεν μπορούν να αντλήσουν στερεά απόβλητα ή συντρίμμια αυτών, που κινούνται μέσα σε βόθρους λυμάτων.

Σωστή αντλία λυμάτων: Ανύψωσης ή μύλου;

Οι αντλίες μύλου λειτουργούν παρόμοια με τις αντλίες ανύψωσης λυμάτων, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να έχουν μεταλλικές λεπίδες οι οποίες τεμαχίζουν τα πάντα που αναρροφούνται μέσω της αντλίας.

Οι αντλίες ανύψωσης λυμάτων είναι τέλειες για τα περισσότερα οικιστικά σπίτια, οπότε σκεφτείτε τις αντλίες μύλου ως τις ισοδύναμες για εμπορικές εφαρμογές.

Οι αντλίες μύλου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς έως και απαραίτητες μερικές φορές σε εμπορικά κτίρια όπως μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία. Επίσης, σε δημοτικά κτίρια που έχουν δημόσια πρόσβαση σε νεροχύτες, αποχετεύσεις ή τουαλέτες.

Οι μπάρμαν και οι συσκευές πλυντηρίου πιάτων συχνά πιέζονται για τον σύντομο χρόνο κατά τον καθαρισμό σκευών και ποτηριών, οπότε τυχόν τρόφιμα ή υπολείμματα που κατά λάθος απορρίπτουν, καταλήγουν στις αποχετεύσεις του νεροχύτη.

Ωστόσο, δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για μια σωστά εγκατεστημένη αντλία τύπου μύλου, καθώς διαλύονται από αυτή και δεν θα προκαλέσουν εμφράξεις στο σύστημα της αποχέτευσης.

Ομοίως, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προτιμούν τις αντλίες μύλου απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι απορρίπτουν στις τουαλέτες. Οι αντλίες μύλων, προσφέρουν πρόσθετη ασφάλεια ότι τίποτα δεν θα φράξει τις αποχετεύσεις της επιχείρησης, το οποίο θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές και ενοχλητικούς χρόνους επισκευής.

Σωστή αντλία λυμάτων και έλεγχος

Μια αντλία ανύψωσης, συνδέεται με συσκευές που βρίσκονται κάτω από την κύρια γραμμή αποχέτευσης μιας πόλης, προκειμένου να απομακρυνθούν τα λύματα και τα απόβλητα από το σπίτι σας.

Συνήθως, μόνο τα σπίτια ή τα διαμερίσματα με συσκευές υγιεινής σε υπόγεια δωμάτια διαθέτουν αυτές τις αντλίες. Αυτό διαφέρει από μια αντλία φρεατίου, η οποία αποβάλλει τα υγρά λύματα από το υπόγειό σας.

Είναι σημαντικό να εκτελείτε συνήθη συντήρηση τόσο στην αντλία φρεατίου όσο και στην αντλία ανύψωσης, τουλάχιστον μία ή δύο φορές το χρόνο. με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε:

  • Ασφαλέστερη απομάκρυνση απορριμμάτων
  • Μικρότερος κίνδυνος ζημιάς στη συσκευή
  • Λιγότερο έντονες μυρωδιές στο σπίτι σας

Πριν την εργασία καθαρισμού, θα πρέπει να προετοιμάζετε την αντλία. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη που προέρχεται από την πηγή νερού στην αντλία, ώστε να μην ανάβει ενώ εργάζεστε. Ανοίξτε προσεκτικά τον πίνακα πρόσβασης στη δεξαμενή συγκράτησης και επιθεωρήστε το εσωτερικό για υπολείμματα.

Δώστε προσοχή στην υγιεινή διότι τα λύματα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και αφαιρέστε κομμάτια φαγητού, χαρτοπετσέτες ή άλλα αντικείμενα από την αντλία.

Ελέγχεται το κυρίως σώμα της αντλίας. Τσεκάρεται τις συνδέσεις όπως οι βίδες και οι τσιμούχες. Σε περίπτωση που κάποια είναι χαλαρή σφίξτε. Αντικαταστήστε τις ξεραμένες τσιμούχες για να αποφύγετε τις διαρροές, όπως και την δυσοσμία στο περιβάλλον.

Επιθεωρήστε τις σωληνώσεις. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε συγκέντρωση ακαθαρσιών στο εσωτερικό, καθαρίστε ευλαβικά. Ελέγχετε τα ρουλεμάν της αντλίας για την καλή κατάσταση τους. Στην περίπτωση των λεπίδων αντικαταστήστε σε περίπτωση φθοράς.Χρειάζεστε βοήθεια; Καλέστε τις Αποφράξεις Αντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.