Οδηγός-αγοράς-smartphone-2021-θήκες-κινητών

Οδηγός αγοράς smartphone 2021

Είτε ψάχνετε για ένα καταπληκτικό σούπερ κινητό με θήκες κινητών όπως το iPhone 12 Pro Max ή το Galaxy S21 Ultra, είτε το βλέμμα σας είναι σε κάτι πιο προσιτό όπως το Pixel 4A, η αγορά ενός νέου κινητού μπορεί να είναι σοβαρός πονοκέφαλος. Ο τεράστιος αριθμός επιλογών από μια μεγάλη ποικιλία επωνυμιών, καθεμία από τις οποίες υπόσχεται να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία, σημαίνει ότι δεν ήταν ποτέ πιο δύσκολο να αποφασίσετε ποιο κινητό είναι το τέλειο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Κορυφαίες συμβουλές για την αγορά τηλεφώνου

Μάθετε τι σας ενδιαφέρει περισσότερο

Είναι το μέγεθος οθόνης; Η ποιότητα κάμερας; Διάρκεια ζωής της μπαταρίας? Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας. Τηλέφωνα όπως το iPhone 12 Pro Max, για παράδειγμα, διαθέτουν απίστευτες κάμερες που συναγωνίζονται την ποιότητα που θα αποκτούσατε από μια DSLR. Εάν είστε φωτογράφος, τότε είναι καλή ιδέα να ξοδέψετε χρήματα γι αυτό το κομμάτι.

Αγοράστε στις εκπτώσεις

Αναζητήστε μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές προσφοράς γύρω από μεγάλες γιορτές, ειδικά την Black Friday. Και μάθετε την περίοδο χάριτος σε περίπτωση που χρειάζεστε γρήγορη επιστροφή ή ανταλλαγή.

Τηλέφωνα της περασμένης χρονιάς

Συχνά μπορεί να είναι και υπέροχα. Περιμένετε για το φετινό λανσάρισμα για να αποκτήσετε το κινητό του περασμένου έτους με λιγότερο κόστος, όταν τα καταστήματα και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προσπαθούν να ξεφορτωθούν το υπάρχον απόθεμά τους.

Κρατήστε πρώτα το κινητό σε ένα κατάστημα

Μπορεί να σας αρέσει ή να μισείτε την εμφάνιση και την αίσθηση που έχει.

Ελέγξτε αν έχετε ήδη επενδύσει σε μια μάρκα

Έχετε ήδη αγοράσει πολλές εφαρμογές iPhone και ταινίες iTunes; Παραμείνετε με το iPhone εάν θέλετε ακόμα πρόσβαση σε αυτά. Ομοίως, εάν έχετε επενδύσει σε πολλές εφαρμογές Android, θα θέλετε να παραμείνετε σε αυτήν την πλευρά. Διαφορετικά, είναι αρκετά απλό να αλλάξετε μάρκα.

Αγοράστε θήκη και προστατευτικό οθόνης

Θα προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από δαπανηρές ζημιές και θα αυξήσετε την αξία μεταπώλησης ή συναλλαγής του τηλεφώνου για όταν είστε έτοιμοι να πάρετε καινούργιο.

Απόδοση vs προϋπολογισμός

Σε γενικές γραμμές, οι επιδόσεις συμβαδίζουν με το κόστος. Η πιο πρόσφατη, κορυφαία τεχνολογία έρχεται συνήθως σε υψηλότερη τιμή. Τα κορυφαία τηλέφωνα διαθέτουν τις καλύτερες κάμερες, τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές και μπορεί ακόμη και να διαθέτουν τεχνολογία αιχμής όπως ευέλικτες οθόνες. Οι υψηλές τιμές σημαίνουν ότι αυτά τα τηλέφωνα αξίζει να εξεταστούν μόνο για όσους θέλουν την τελευταία τεχνολογία στην τσέπη τους.

Ωστόσο, δεν χρειάζονται όλοι την κορυφαία τεχνολογία ή μπορεί απλά να μην είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν τα συνήθως 1.000 ευρώ ή περισσότερα που απαιτούνται για να την αποκτήσουν. Ευτυχώς, ο τομέας της μεσαίας κατηγορίας στον κόσμο των τηλεφώνων ήταν ένα από τα πιο σκληρά πεδία μάχης για τις εταιρείες να ανταγωνίζονται, με αποτέλεσμα μερικά εκπληκτικά τηλέφωνα που δεν θα χρειαστείτε όλο τον μισθό σας για να τα αποκτήσετε. Λειτουργίες όπως η ασύρματη φόρτιση και οι κάμερες με πολλαπλούς φακούς που κάποτε ήταν ο τομέας των ναυαρχίδων είναι πλέον συνηθισμένες σε συσκευές μεσαίας κατηγορίας.

Ακόμη και τα οικονομικά τηλέφωνα θα εξακολουθούν να προσφέρουν αξιοπρεπή ποιότητα κάμερας και αρκετή ισχύ για να απολαμβάνετε όλη την καθημερινή σας περιήγηση στο Web, το WhatsApp και το Instagramming. Απλώς μην περιμένετε κορυφαίες λειτουργίες όπως συνδεσιμότητα 5G, απίστευτες κάμερες πολλαπλών φακών ή οθόνες 4K HDR.

4G ή 5G;

Το 5G είναι το πιο πρόσφατο πρότυπο που υπόσχεται αστραπιαίες ταχύτητες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όταν βρίσκεστε έξω. Όπως κάθε νέα τεχνολογία, προορίζεται ως επί το πλείστον για συσκευές ανώτερης τεχνολογίας, αλλά έχει ήδη αρχίσει να φτάνει σε πιο προσιτά τηλέφωνα.

Η κάλυψη  5G δεν υπάρχει ακόμα παντού, επομένως είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε εάν χρειάζεστε ταχύτητες 5G και εάν είναι διαθέσιμες εκεί όπου ζείτε. Εάν σχεδιάζετε να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας για τουλάχιστον μερικά χρόνια, μπορείτε με ασφάλεια να περιμένετε ότι το 5G θα γίνει περισσότερο από τον κανόνα εκείνη την περίοδο. Εάν το αγνοήσετε τώρα, μπορεί σε εννέα μήνες να αισθάνεστε διαφορετικά και να μετανιώσετε που δεν το κάνατε νωρίτερα.

Μέγεθος οθόνης

Όλα τα τηλέφωνα έχουν γίνει σταθερά μεγαλύτερα τα τελευταία χρόνια, με το iPhone 12 Pro Max να έχει 6,68 ίντσες και το Galaxy S21 Ultra στις 6,8 ίντσες. Τα μικρά τηλέφωνα δεν είναι πλέον τόσο συνηθισμένα, αλλά υπάρχουν μερικές επιλογές που πρέπει να εξετάσετε εάν δεν θέλετε μια τεράστια οθόνη να απλώνει τις τσέπες σας.

Από την πλευρά του iPhone, η καλύτερη επιλογή σας είναι το iPhone 12 Mini. Στις 5,4 ίντσες, η οθόνη του είναι πολύ μικρότερη από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές και προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες 5G. Εναλλακτικά, το iPhone SE είναι παρόμοιο σε μέγεθος, αλλά έχει περιορισμένες προδιαγραφές και διατίθεται σε πιο προσιτή τιμή.

Εάν είστε λάτρης του Android, οι επιλογές σας βρίσκονται στα τηλέφωνα Pixel της Google. Η οθόνη του πιο πρόσφατου Pixel 5 έχει μέγεθος 6 ιντσών, ενώ το Pixel 4A (ή 4A 5G, αν θέλετε μεγαλύτερες ταχύτητες δεδομένων) είναι ακόμα μικρότερο στις 5,8 ίντσες.

Απόδοση κάμερας

Τα χαρακτηριστικά της κάμερας είναι ένα σημαντικό σημείο για την καυχησιολογία στα καινούργια κινητά. Τρεις πίσω κάμερες είναι πλέον κοινές — ένας υπερ-ευρυγώνιος φακός, ένας κανονικός φακός και ένας τηλεφακός — με ακόμη περισσότερα τηλέφωνα που είναι εστιασμένα στον προϋπολογισμό που διαθέτουν πολλές κάμερες.

Αυτό είναι υπέροχο, καθώς περισσότεροι φακοί σημαίνουν περισσότερες επιλογές λήψης όταν βρίσκεστε έξω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε κάμερα πολλαπλών φακών είναι τόσο καλή όσο μια άλλη. Όπως και με την απόδοση του επεξεργαστή, όσο περισσότερα ξοδεύετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε συνήθως.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.